Βάφοντας με υλικά για natural walls !

Χρώμα αλλά όχι μπογιά στο χώρο μας

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη πάνω στο χρώμα είναι απίστευτη.  Τόσο σε επιλογές ποιότητας,  όσο και σε πληθώρα κωδικών.  Πληθώρα που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις σας .  Οι γνωστές εταιρίες όπως Vitex,  Vivechrom , Kraft κλπ ,  έχουν εξελίξει αρκετά τις  ποιότητες τους  και ταυτόχρονα έχουν καθιερωθεί.  Όμως ποιο είναι το επόμενο βήμα στο χρώμα ; 

Αλλάξτε το χώρο σας βάφοντας…. χωρίς μπογιά

   Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τις καθαρές “πλακάτες” επιφάνειες,  των χρωμάτων. ΄Όμως  ανάγκη που έχουμε σαν άνθρωποι,  να ερχόμαστε σε επαφή  με φυσικές επιφάνειες,  , δεν καλύπτεται ,  από ένα χρώμα τέτοιου τύπου .  Επιφάνειες οι οποίες η τραχύτητα τους ,οι πόροι τους ,   ακόμα και οι ατέλειες – που μπορεί να δημιουργεί το μαστορικό χέρι –  μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση. Ενώ το σπίτι μας μπορεί να είναι στο κέντρο της Αθήνας….  Σαφώς   υπάρχουν και υλικά επένδυσης όπως πέτρες,  μάρμαρα και λοιπά που είναι 100% φυσικά,  αλλά  εδώ θα αναφερθούμε , στην επόμενη  αναβάθμιση του χρώματος…. 

    Τον τελευταίο καιρό την παρουσία τους έχουν κάνει χρώματα από φυσικά υλικά σε μορφή σκόνης.  Αναμειγνύονται με νερό και φτιάχνουν ένα ενδιαφέρον κονίαμα σε πολλές αποχρώσεις.  Απλώνεται από μαστορικό  χέρι ,  με ακαθόριστες κινήσεις και ιδού το αποτέλεσμα !  Βέβαια αν πιστεύετε ότι το έχετε μπορείτε να το προσπαθήσετε, χωρίς να εξαρτιέστε από  το “ξένο μαστορικό χέρι” .  Ο Texnognostis δίνει οδηγίες για κάτι τέτοιο εδώ … Το υλικό αυτό εφαρμόζεται σε σοβατισμένες   επιφάνειες,   γυψοσανίδα,  τσιμεντοσανίδα  και -όπως και το χρώμα- ακολουθεί το υπόστρωμα του.  Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και ενώ όταν επενδύουμε επιφάνειες με πατητή τσιμεντοκονία, βγαίνουν έντονα νερά,  το υλικό αυτό δεν έχει αυτό το αποτέλεσμα.  Έχετε  δηλαδή μία ομοιόμορφη,  στο χρώμα της αρεσκείας σας , “σάρκα”  απλωμένη στους τοίχους του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου . 
 Η εταιρεία Εvomat καινοτομεί και ο Τexnognostis δοκιμάζει…

    Tο υλικό παράγεται από την  Εvomat  και το τελικό αποτέλεσμα έχει βαφτιστεί από την ίδια την εταιρεία ώς   “Νatural walls”  .  Το υλικό διατίθεται σε 180 αποχρώσεις !   Ο Texnognostis το δοκίμασε και δεν διέκρινε κάτι το αρνητικό . Η ερασμιότητα του μας δίνει χέρι ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.  Το στέγνωμα του είναι σύντομο έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί και η αδιαβροχοποιητική στρώση.  Εφόσον το επιθυμείτε στον εσωτερικό σας χώρο,  εκτός και εάν απαιτείται.   Δηλαδή εάν ένας χώρος  βρέχεται ή δέχεται υγρασία , εσωτερικά ,  όπως η κουζίνα, το  μπάνιο, ‘η κάποιος επαγγελματικός χώρος , προτείνουμε μία διπλή στρώση αδιαβροχοποίησης. Εάν όμως μιλάμε για το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιό σας, δεν κρίνεται απαραίτητη η αδιαβροχοποίηση αλλά προαιρετική.  Α! Και μην ξεχνάμε, ότι όπως όλα τα υλικά,  για να κάνουν καλή πρόσφυση στο εκάστοτε υπόστρωμα , χρειάζονται και το απαιτούμενο αστάρι.  

Συμπεράσματα :

Για δείγματα δουλειάς διατίθεται το showroom της Evomat  όπου εκεί θα δείτε και άλλα υλικά, που μπορεί να αναβαθμίσουν το χώρο σας  και κατ’ επέκταση τη διάθεση σας… Ενώ για μία σωστή εφαρμογή του υλικού  επιλέξτε τον Terxnognostis  και ζητήστε προσφορά για να ξεκινήσετε το έργο σας , εδώ !

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας