8 λόγοι για να κάνετε θερμομόνωση στο σπίτι σας.

 Τι είναι η θερμομόνωση ;

Θερμομόνωση, είναι ένας πιο γενικός όρος που  αναφέρεται κυρίως,  στην  εργασία παρέμβαση που κάνουμε , στο εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου – κατά προτίμηση. Ο στόχος της παρέμβασης,  είναι η καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου,  προς όφελος της ζωής μας αλλά και του περιβάλλοντος .

8 βασικοί λόγοι για να κάνουμε θερμομόνωση

1.Μεγαλύτερη αξία στο ακίνητο μας

Κάποτε τα ακίνητα στήριζαν την αξία τους περισσότερο στα υλικά αξίας και στην τεχνική υλοποίηση και εφαρμογή αυτών.  Με τα χρόνια όμως, η απόλυτη τεχνική του μάστορα τείνει να χάνει εκτίμηση και τη θέση της να παίρνουν πολλά σύγχρονα και εύκολα για τους τεχνίτες συστήματα. Τα συστήματα αυτά έχουν  απόλυτους κανόνες εφαρμογής  και αναβαθμίζουν διαφορετικά το ακίνητο μας.  Όταν το  κτίριο έχει επενδυθεί με εξωτερική θερμομόνωση σε τοίχους και ταράτσα,  γίνεται λιγότερο ενεργοβόρο. Όσο λιγότερο ενεργοβόρο είναι ένα κτίριο , τόσο η αξία του ανεβαίνει στη σύγχρονη αγορά.

2. Εξοικονόμηση χρημάτων

Όταν ξοδεύουμε λιγότερα,  για θέρμανση και ψύξη μέσω της εξωτερικής θερμομόνωσης τότε εξοικονομούμε χρήματα.  Άρα η εξωτερική θερμομόνωση μας βοηθάει στο πορτοφόλι μας,  μέσω αυτής της εξοικονόμησης χρημάτων και μάλιστα διαχρονικά.  Επίσης χωρίς καμία συντήρηση.

3. Αναβάθμιση του τρόπου διαβίωσης

Η θερμομόνωση κάνει το κτίριο να μην έχει περιττές υγρασίες και να μην βάλετε από τις εξωτερικές συνθήκες.  Άρα μας βελτιώνει τον τρόπο που ζούμε μέσα σε αυτό.  Ενώ ταυτόχρονα -εφόσον εξαλείφονται αυτές οι επιθέσεις των εξωτερικών συνθηκών- μέσα στο σπίτι, δεν επηρεάζεται η υγεία μας,  διότι  η θερμομόνωση μας θωρακίζει.

4. Δυνατότητα αναβάθμισης της  ίδιας της θερμομόνωσης

Η θερμομόνωση ορίζεται κατά κανόνα από την πυκνότητα του θερμομονωτικού υλικού, αλλά και από το πάχος και το είδος. Άρα έχουμε τρεις βασικές ιδιότητες του κυρίου θερμομονωτικού υλικού όπου εάν προτιμήσουμε καλύτερη ποιότητα,  μεγαλύτερο πάχος και βελτιωμένο είδος,  τότε αναβαθμίζουμε την ίδια τη θερμομόνωση.  Δηλαδή αναβάθμιση πάνω στην αναβάθμιση. Για παράδειγμα εάν έχουμε διογκωμένη πολυστερίνη eps 80  και με πάχος 5 εκατοστά   που έχει R =1,55 και  θελήσουμε να μας κοστίσει λίγο παραπάνω πηγαίνοντας στην eps 100 με πάχος 6mm θα έχουμε  R= 1,94 άρα μεγαλύτερη θερμομονωτική απόδοση.

5. Προστασία του περιβάλλοντος

Όταν μιλάμε για υψηλή ενεργειακή απόδοση εννοούμε για εξοικονόμηση ενέργειας και όταν μιλάμε για εξοικονόμηση ενέργειας,  μιλάμε για κατανάλωση λιγότερων πόρων που μας παρέχει το περιβάλλον μας και για τη μη άσκοπη κατανάλωση τους.  Άρα με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον, το οποίο είναι το μεγάλο  μας σπίτι όπου κατοικούμε όλοι σε αυτό και πρέπει όλοι να το  σκεφτόμαστε και να το υπολογίζουμε.
6. Ιδιαίτερα οπτικά αποτελέσματα

Οτιδήποτε μόνωση και να κάνουμε σίγουρα χρειάζεται και την τελική του επικάλυψη προστασία.  Στις περιπτώσεις   των μονώσεων στους τοίχους μπορούμε να βάλουμε διακοσμητικά τελικά επιχρίσματα, ακόμα και οποιαδήποτε άλλη επένδυση ενώ στις μονώσεις ταρατσών οι οι τελικές επιφάνειες έχουν και εκείνες τις επιλογές τους:  χαλίκι, βότσαλο, βιομηχανικό δάπεδο, πλακάκια, πλάκες, απλή επιφάνεια λευκό στεγανωτικού, χαλαζιακά δάπεδα και άλλα.  Άρα σαφώς μιλάμε για ιδιαίτερα οπτικά αποτελέσματα, στο τέλος των εργασιών, ανάλογα με τις επιλογές μας

7. Ανακαίνιση του σπιτιού σας 

Αν δεν είναι ανακαίνιση αυτό τότε τι? Ότι παλιό προϋπάρχει στην τελική επιφάνεια του κτιρίου ξεχνιέται μία για πάντα. Αυτό, είτε μιλάμε για οριζόντιες είτε για κάθετες επιφάνειες στο κτίριο .Μετά δε και τις τελικές επικαλύψεις, που αναφέρονται στην  παραπάνω παράγραφο, τότε καταλαβαίνουμε για πόσο ριζική ανακαίνιση των  εξωτερικών επιφανειών  πρόκειται.  Εκτός αυτού ελέγχονται και οι παλιές επιφάνειες και επισκευάζονται. Επί της ευκαιρίας, φθορές που μπορεί να υπάρχουν και να μην τις βλέπουμε. 

8. Χρηματοδοτείται έως 70%

Με το πρόγραμμα  εξοικονομώ κατοίκων έχετε τη δυνατότητα,  κατόπιν διαδικασιών και προϋποθέσεων . Απευθυνόμενοι στον κατάλληλο μηχανικό που θα σας καθοδηγήσει για να ενταχθείτε σε αυτό το πρόγραμμα,  έτσι ώστε να επιδοτηθεί η  θερμομόνωση στην κατοικία σας- και όχι μόνο. Πολλές κατοικίες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχουν επιδοτηθεί μέχρι στιγμής. 

Συμπεράσματα :

  1. Η αξία των σύγχρονων κτιρίων ορίζεται σε μεγάλο ποσοστό από την ενεργειακή τους κλάση.
  2. Με τη θερμομόνωση κάνουν ανακαίνιση επισκευή και αναβάθμιση στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου.
  3. Εκτός του ότι εξοικονομούμε χρήματα προστατεύουμε  και το περιβάλλον με τη χαμηλή κατανάλωση ενεργειακών υλών.
  4. Με σύγχρονα υλικά έχουμε και σύγχρονα αποτελέσματα τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά η αρχιτεκτονικά..
  5. Επιδοτείται κιόλας !

Οι καλύτερες προσφορές για θερμομόνωση δίνονται...

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας