6 μαγικά αντικείμενα για αποθήκευση και τακτοποίηση
Τακτοποίηση και αποθήκευση με απλά αντικείμενα
Για να τακτοποιούμε και να αποθηκεύουμε πράγματα που τα χρειαζόμαστε συχνά ή σπάνια , πρέπει να έχουμε τρόπο και στυλ. Υπάρχουν υλικά και αντικείμενα που ίσως να μην έχετε σκεφτεί ότι μπορούν να σας εξυπηρετήσουν σε αυτό. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε οκτώ από αυτά και κάποιες λύσεις :
Χαρτόκουτα
Είναι το πιο συνηθισμένο αντικείμενο για την αποθήκευση μας όπου χρειαζόμαστε αντικείμενα σπάνια . Μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμες κούτες από καταστήματα τύπου Praktiker Leroy Merlin και ΙΚΕΑ, όπου εκεί μπορούμε να βρούμε και πλαστικά για extra αντοχή. Όμως το κόστος για αυτό που θα μας προσφέρουν τα κουτιά αποθήκευσης ίσως να είναι υψηλό. Εδώ εναλλακτικά προτείνουμε να κάνουμε μία βόλτα σε κάποια εμπορικά και να ζητήσουμε περισσευόμενα κουτιά. Επίσης κάθε φορά που αγοράζουμε παπούτσια Καλό είναι να αποθηκεύουμε αυτά τα μαγικά κουτάκια τακτοποίηση και αρχειοθέτησης.
Ότι κι αν επιλέξουμε από τα παραπάνω μπορούμε να του δώσουμε το προσωπικό μας στυλ και μία η πιο όμορφη νότα. Ειδικά όταν κάποιο κουτί αποθήκευσης πρόκειτε να μπει σε πιο εμφανή θέση, πρέπει να το βάψουμε ‘ή να το ντύσουμε , ώστε να το μεταμορφώσουμε σε ένα χρηστικό και διακοσμητικό αντικείμενο.

Λάστιχα από ρόδες
Τα λάστιχα και τις δυνατότητές τους, εκμεταλλεύονται περισσότερο τα καταστήματα που τα πουλάνε. Εκεί παρατηρούμε πολλές ιδέες όπως τραπεζάκια, καρέκλες, βαζάκια, θήκες για περιοδικά και άλλα. Μόλις παρουσίασα μία έτοιμη πηγή έμπνευσης, για να χρησιμοποιήσετε τα λάστιχα ως αποθηκευτικό χώρο ή σαν διακοσμητικό και χρηστικό αντικείμενο. Εάν τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο είναι σαν να έχουμε δημιουργήσει ένα ελαστικό βαρέλι και μάλιστα με πολλούς θύλακες αποθήκευσης. Αν πάλι ένα λάστιχο το σηκώσουμε όρθιο και το κολλήσουμε στον τοίχο, θα έχουμε μόλις δημιουργήσει μία ιδιαίτερη βιβλιοθήκη.
Αν πάλι αρχίσουμε να τα κόβουμε να τα κολλάμε, να τα ράβουμε και να τα βάφουμε τότε θα κάνουμε ότι θέλουμε. Ακόμα και σπίτια φτιάχνονται χρησιμοποιώντας λάστιχα, όπου τοποθετημένα όπως τα τούβλα στο χτίσιμο, γίνεται έγχυση οπλισμένου μπετόν ή οποιουδήποτε κονιάματος. Σαν υλικό μας ταιριάζει περισσότερο σε αποθήκευση κήπου και όχι τόσο στο εσωτερικό ενός χώρου . Εκτός αν κάποιος διακοσμητής – σχεδιαστής εσωτερικών χώρων μας το προτείνει , αυτό θα σημαίνει ότι ταιριάζει με το σύνολο του χώρου μας.
Τελάρα
Τα τελάρα συνήθως είναι πλαστικά ή ξύλινα. Τα ξύλινα, όπως και το υλικό τους, είναι πιο φιλικά και πιο προσαρμόσιμα σε αρκετούς χώρους. Εάν τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο έχουμε την πιο βολική και σταθερή αποθήκευση επειδή κουμπώνουν μεταξύ τους. Δεν κάνουν όμως για πράγματα που δεν θέλουμε να σκονίζονται επειδή είναι διάτρητα αντικείμενα. Τελάρα βρίσκουμε σε επίσημους προμηθευτές για λαϊκές αγορές Ή από εμπόρους Εάν μας τα διαθέσουν η αγοράσουμε . Το βάψιμο ή το ντύσιμο με κάποιο υλικό, συνηθίζεται και προτείνεται, κυρίως στα ξύλινα που τα χρησιμοποιούμε και πιο φανερά, σε χώρους τακτικής συμπεριφοράς.
Μπορούμε ακόμα να φτιάξουμε ξύλινα τελάρα μόνοι μας ή κατά παραγγελία. Αναλόγως το αποτέλεσμα και τις διαστάσεις που επιθυμείτε, σε κάποιο ξυλουργό ή σε κάποιον ειδικό που μπορεί να σας σχεδιάσει και να σας παραδώσει αυτό που θέλετε.

Παλέτες
Οι παλέτες είναι και αυτές ένα πολυχρηστικό αντικείμενο φτιαγμένο από ένα πολύ φιλικό υλικό το για τον άνθρωπο το ξύλο.Γυρίζοντας μία παλέτα από την πλευρά που είναι φτιαγμένη να πατάει στο έδαφος προκύπτουν κάποιες οριζόντιες επιφάνειες που περιμένουν φύλλα ξύλου έτσι ώστε να γίνει μία ωραία βιβλιοθήκη. Οι παλέτες μας βοηθούν σε περιπτώσεις μόνιμης αποθήκευσης, να τοποθετούμε αντικείμενα τα οποία δεν θέλουμε να είναι στο δάπεδο, λόγω αερισμού και υγρασίας. Η πιο επίπεδη επιφάνεια στην παλέτα, αποτελεί από μόνη της μία τεράστια επιφάνεια ραφιού. Μπορούμε να την κόψουμε και να χρησιμοποιήσουμε το ωφέλιμο κομμάτι της, στοιβάζοντας το με άλλα τέτοια κομμάτια, το ένα πάνω στο άλλο.
Ακόμα και η παλέτα έχει δομική εφαρμογή. Τοίχοι ολόκληροι δημιουργούνται εφόσον καρφωθούν μεταξύ τους, με τον ίδιο τρόπο όπου χτίζονται τα τούβλα. Βέβαια μετά χρειάζεται πιο σύνθετο ντύσιμο .

Σκάλες
Οι σκάλες έχουν την πιο απλή μορφή βιβλιοθήκης. Ειδικά οι διπλές σκάλες που ανοίγουν από μόνες τους, με κάποια φύλλα ξύλου στο κάθε πάτημα, είναι μία βιβλιοθήκη. Επίσης αν απλά στερεώσουμε μία ίσια σκάλα, παράλληλα με την καθετότητα του τοίχου και με μία απόσταση 15 cm τα περισσότερα βιβλία μπορούν να σταθούν Αρκεί να είναι το πάτημα λίγο πλατύ, περίπου 4 cm. Η σκάλα δεν χρησιμεύει πολύ στην αποθήκευση, αλλά περισσότερο σαν τελική ραφιέρα ή βιβλιοθήκη.

Δομικά στοιχεία
Εάν πάρουμε δύο τσιμεντόλιθους και περάσουμε στην κάθε του τρύπα ένα χοντρό ξύλο το οποίο έρχεται σε επαφή με τον έναν και τον άλλο τσιμεντόλιθο τότε έχουμε κάνει μία επιφάνεια όπως της παλέτας αλλά θα το επαναλάβουμε βάζοντας περισσότερους τσιμεντόλιθους ανάμεσα τότε θα δημιουργήσουμε μία ωραία ραφιέρα για τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων. Η κατασκευή χρησιμεύει καλύτερα σε εξωτερικό χώρο , σε μπαλκόνι ή σε κήπο.

Πώς να τα κατασκευάσετε μόνοι σας ;
Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις των κατασκευών, εάν πιάνουν τα χέρια σας και αντιλαμβάνεστε τις περιγραφές που αναφέρουμε παραπάνω , ξεκινήστε ! Αν πάλι δυσκολεύεστε, εδώ μπορείτε να ρωτήσετε για ότι απορία έχετε και να κατατοπιστείτε…