Τα 10 καλύτερα, Χριστουγεννιάτικα -και μη- δώρα, για μικρή τσέπη και  μεγάλα συναισθήματα…

Τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά, πλησιάζουν. Όλοι θέλουμε να έχουμε κοντά τους δικούς μας, να τους αγκαλιάσουμε, να τους φιλήσουμε αλλά δυστυχώς κάποιος κύριος Κορωνοϊός, δούλεψε αρνητικά,  για εμάς. Άρα τι μας μένει ; Να περάσουμε όμορφα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα   και να τους δείξουμε την αγάπη μας με όποιο τρόπο γίνεται. Αυτές οι μέρες,  είναι φτιαγμένες για δώρα! Τόσο για να προσφέρουμε, όσο και για να λάβουμε. Τέλεια δώρα όμως χωρίς χρήματα είναι λίγο δύσκολο. Γι’ αυτό εδώ παραθέτουμε και σάς καθοδηγούμε σε κάποια δώρα, οικονομικά σε αγορά,  αλλά πανάκριβα σε συναίσθημα, με μία κατ’ εκτίμηση κλιμάκωση από το καλό προς το καλύτερο …..

1. Gadgets.

Κατηγορία είναι απέραντη  και συνεχώς ανανεώνεται,  ταυτόχρονα όμως είναι βατή στα περισσότερα πορτοφόλια. Στις μέρες μας θεωρείται απαραίτητο το παραμικρό gadgetάκιi , θα ήταν κρίμα να μην αναφερθούμε ( μη  μας περάσουν για οπισθοδρομικούς η ρομαντικούς) σε κάποιες επιλογές: 

Α. Μικρόφωνα, ακουστικά υπολογιστή, handsfree κλπ 

Β. Εργαλεία τροφοδοσίας όπως πολύπριζα cube, φορτιστές, power bank, δίσκοι αποθήκευσης, 

Γ. Ηχείο –  ηχοσύστημα. Τα τα οποία τα συνδέουμε από το κινητό μας και μας και έχουμε ωραίο ήχο από το κινητό μας και από το ίντερνετ του σπιτιού μας η οπουδήποτε βρισκόμαστε.

Δ. Κάμερες και μικρόφωνα. Εξειδικεύονται  στην κάθε απαίτηση, του κάθε χρήστη.

2. Κάψουλες μηχανής καφέ 

Για να μην ξεχνάμε την υπάρχουσα τεχνολογία και το ότι έχει μπει ακόμα και στις πιο καθημερινες μας συνήθειες , όπως είναι ο καθημερινός μας καφές. Πολύς κόσμος έχει επιλέξει μία μηχανή τύπου Νespresso ,για καφέ όπου με μία κάψουλα και πατώντας ένα κουμπί  ο καφές γίνεται μόνος του και  γρήγορα. Όμως οι μαγικές κάψουλες σε σύγκριση με την διευκόλυνση που προσφέρουν ίσως κάποιους να τους ταλαιπωρούν, στην τροφοδότηση τους . Εδώ έρχεται και «κουμπώνει»το δωράκι ,που  πέραν του χρηστικού εχει και πολύ όμορφη συσκευασία. Μια απλή κορδελίτσα και…. «Χρόνια πολλά!»

3. Αρώματα, after save και είδη προσωπικής φροντίδας.

Όλοι αγαπάμε τον εαυτό μας, ένα δώρο για εκείνον από εμάς, είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές. Η γκάμα για τις γυναίκες δεν τελειώνει ποτέ! Μέικαπ,  κραγιόν, κρέμες σώματος και ότι μπορείτε να φανταστείτε.
4. Κασκόλ ,γάντια και σκουφί, καπέλα.

Τα απόλυτα trends της περιόδου. Τα βρίσκεις από τα πιο φημισμένα καταστήματα μέχρι και στη λαϊκή αγορά.

5. Κούπα για καφέ ή ποτήρι.

Όλοι πίνουμε τον καφέ μας σε μία κούπα ή σε ένα ποτήρι,  ακόμα  αν δεν πίνουμε καφέ, πίνουμε ένα τσάι ή ένα ποτήρι νερό τέλος πάντων. Αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι  απλό και κοινό, αλλά μπορεί να έχει κάτι από το δικό μας χαρακτήρα,  έτσι ώστε να είναι η δική μας κούπα ή το δικό μας ποτήρι.. Επίσης μπορεί να έχει πάνω του, πάρα μα πάρα πολύ τέχνη.

6. Πλάνο προγράμματος και ημερολόγιο του χρόνου.

Είναι αυτό το μεγάλο πλάνο, που βλέπεις όλες τις ημέρες του μήνα σε κάθε σελίδα. Την κολλάς σε ένα ωραίο μέρος του σπιτιού και σημειώνεις “πραγματάκια” τα οποία δεν θα ήθελες ή δεν θα έπρεπε να ξεχάσεις. Χρησιμεύει και για στόχους που μπορεί να θέλεις να βάλεις εκείνη την χρονιά, π.χ.  μία επίσκεψη, ένα ταξίδι, μία αγορά. 

7. Μία τεράστια σοκολάτα.

Ένα μαγικό δώρο το οποίο μπορεί να γίνει και ευχητήρια κάρτα γράφοντας πάνω, με έναν ωραίο μαρκαδόρο τα συναισθήματά μας για το άτομο το οποίο την δωρίζουμε. Αυτό το δώρο έχει προωθηθεί και από την διαφήμιση στην τηλεόραση, όμως έχει αποκτήσει και μεγάλο δέλεαρ για το κοινό.Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να μπείτε στην διαδικασία να το «πουλήσετε» στο άτομο που το δωρίζεται.

8. Βιβλία.

Μην τα ξεχνάμε -γιατί έχουμε υποτιμήσει πάρα πολύ το χαρτί και την ζεστασιά του, σκεφτείτε σκηνικό: ένα ωραίο βιβλίο, κοντά το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά στο τζάκι και ένας ζεστός καφές. Νομίζω ότι το σκηνικό, δένει πάρα πολύ….

9. Ημερολόγιο – ατζέντα

Είναι ακριβώς το ίδιο εργαλείο το οποίο αναφέραμε στο νούμερο 6 αλλά όμως το έχει συγκεντρωμένο στην τσάντα σου. Το βγάζεις ότι ώρα θελήσεις και γράφεις ή σημειώνεις ότι θέλεις, σε όποια ημέρα και ώρα του έτους .Δεν χρειάζεται ρεύμα, χρειάζεται μόνο ένα στυλό και να μην ξεχνάς να σημειώνεις. Είναι ιδανικό για ανθρώπους. όπου δεν φημίζονται, για την πιο δυνατή τους μνήμη.

10. Έκφραση συναισθημάτων.

Αυτό το δώρο είναι στην κορυφή. Πως όμως μπορείς να το κάνεις ύλη και να το δωρίσεις ; Εδώ θα φέρω ένα παράδειγμα που με έκανε να δακρύσω : Ένα κουτί με μια κορδέλα και μέσα ένα απλό φύλλο χαρτί, που έγραφε ότι ένιωθε για εκείνον/νη  που το δώριζε…

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας