Ο texnognostis προτείνει συναδέλφους και συμβουλεύει : Κάτι που μας άρεσε Νο 4

Κάτι που μας άρεσε και το προτείνουμε  

    Συνεχίζουμε την  σειρά των σύντομων παρουσιάσεων . Στην απεραντοσύνη του ίντερνετ , θέλουμε να  βοηθήσουμε, αυτούς που “χάνονται¨. Οι επιλογές είναι πολλές , όλα δείχνουν δελεαστικά και ότι δένουν μεταξύ τους. Όμως δεν είναι ‘έτσι , χρειάζεται εμπειρία και γνώση, για να επιλέξετε και να συνδυάσετε σωστά. 

     Κάπου εδώ λοιπόν σταματάει  η καθοδήγησή ,  όπου έχει αναπτυχθεί  σε προηγούμενα άρθρα μας  αλλά και διαθέτει ως υπηρεσία , ο Texnognostis.  Εδώ παρουσιάζουμε ωραία και χρήσιμα πραγματάκια , όπως : αντικείμενα , έπιπλα , διακοσμητικά , υφάσματα , κουρτίνες , υλικά, έργα,  εικόνες, εφαρμογές  κλπ…. 

   Αυτή η σειρά βρίσκεται στην κατηγορία Design & διακόσμηση  λόγω συσχετισμού  των προϊόντων. Βέβαια , το συγκεκριμένο άρθρο  βρίσκεται και στην κατηγορία Κατασκευή & ανακαίνιση

Ο texnognostis προτείνει συναδέλφους και συμβουλεύει

    Συνεχίζουμε την στήλη μας  συστήνοντας 2  συναδέλφους,  που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να συγχαρούμε,  για τον τρόπο που λειτουργούν.  Γι αυτό και τους παρουσιάζουμε.  Αναφέρω τις εταιρείες αυτές ως συναδέλφους,  διότι το αντικείμενο είναι κοινό με αυτό του Texnognostis .  Οι εταιρείες ασχολούνται με την ανακαίνιση,  το σχεδιασμό του χώρου , την διακόσμηση,  την κατασκευή,  και την ενεργειακή αναβάθμιση.  Τα έργα τους παραδίδονται έμμεσα ή άμεσα από τις ίδιες.  Η λέξη έμμεσα αφορά  εταιρείας όπου συντηρούν ένα δίκτυο συνεργατών μέσω διαδικτύου.  Σας τους παρουσιάζουμε λοιπόν και μιλάμε  για τα συν και τα πλην τους…
Οι διαλεγμένοι … με το επιλεγόμενο team

  1.  Η casacarina.gr  είναι μία εφαρμογή,  για την ανακαίνιση στην Ελλάδα,  με σκοπό την ικανοποίηση και των πιο ισχυρών απαιτήσεων τόσο στο κομμάτι της κατοικίας , όσο και σε αυτά του τουρισμού και των επιχειρηματικών ακινήτων. Η εταιρεία καλύπτει όλο το φάσμα των εργασιών σε κάθε φάση κατασκευής του έργου. Το μελετητικό τμήμα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς των πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών, έχει πλήρη επιστημονική κατάρτιση και γνώση των υφιστάμενων διαδικασιών διεκπεραίωσης και μέχρι σήμερα ολοκληρώνει τα έργα υπεύθυνα, εντός χρονοδιαγράμματος, με αφοσίωση και εξονυχιστική μελέτη.  Η εταιρεία αναλαμβάνει άμεσα τα έργα που της ανατίθενται  , ασχέτως εάν  πίσω της υπάρχει δίκτυο συνεργατών .
  2. Ο douleutaras.gr είναι μία εφαρμογή,  η οποία συνδέει άμεσα-  ενδιαφερόμενους για εργασία με ανθρώπους και συνεργεία που μπορούν να κάνουν τη συγκεκριμένη εργασία.  Είναι δωρεάν και αυτό γιατί όταν μία εργασία ανατίθεται σε κάποιον,  εκείνος πληρώνει την προμήθεια  στην πλατφόρμα.  Δηλαδή ο δουλευταράς αμείβεται από τον επαγγελματία και όχι από τον πελάτη .  Μέσα στην πλατφόρμα υπάρχει και ο Texnognostis της ως ένα από τα επιλεγμένα  συνεργεία της πλατφόρμας.  Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ο δουλευταράς δεν επιλέγει τυχαία τους συνεργάτες του.  Σε αυτή την περίπτωση- όπως και σε οποιαδήποτε άλλη τέτοιου τύπου πλατφόρμα- συμβουλεύουμε ότι δεν θα έπρεπε με τίποτα να χαθούμε στο χάος των προσφορών.  Καλύτερα είναι να επιλέξουμε   τρεις επαγγελματίες και από εκείνους να πάρουμε από μία προσφορά.  Έτσι θα έχουμε μία σωστή εικόνα της αγοράς αλλά και από σωστούς επαγγελματίες.  Όσο και αν ο douleutaras  προτείνει να σας στέλνει και άλλες προσφορές  καλύτερα είναι να επιλέξετε μόνοι σας τον επαγγελματία – γιατί θα χαθείτε. Η εταιρεία αναλαμβάνει έμμεσα τα έργα που της ανατίθενται  , από το  δίκτυο συνεργατών που συντηρεί  .

 

 

Διαχειριστείτε σωστά το έργο σας

Το να παίρνουμε πολλές προσφορές- όπως  έχουμε ξανά αναφέρει σε άλλο μας άρθρο-  είναι καλό αλλά 9 στις 10 φορές,  είναι κακό.  Ειδικά εάν δεν γνωρίζουμε από το συγκεκριμένο αντικείμενο.  Γι αυτό επαναλαμβάνουμε τον κανόνα της επιλογής των τριών  επιλεγμένων επαγγελματιών,  άρα και τριών προσφορών.    Οι σωστοί κατασκευαστές, εργολάβοι ή εφαρμοστές , έχουν σταθερούς συνεργάτες .  Δεν ψάχνουν κάθε φορά την καλύτερη τιμή,  αλλά  την  ζητάνε -από τους σωστούς και επιλεγμένους τους συνεργάτες .  Αυτό το θέμα και η κακή του διαχείριση του είναι η κορυφή του παγόβουνου όπου διέλυσε την αγορά στο ζήτημα της ποιότητας.  Εξάλλου μας το έχουν πει και οι παλιοί .. “η φτήνια τρώει τον παρά..”

Συμπεράσματα και οδηγίες :

  1. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες είναι καλές γιατί σου γλιτώνουν χρόνο στο να επιλέξεις καλό τεχνίτη – εφαρμοστή  ,  συνεργείο,   ή  μελετητή.
  2. Επίσης οι διαδικτυακές πλατφόρμες   μπορούν να σου δώσουν μια  τυπική προσφορά και μελέτη.
  3. …..κάτι που διαθέτει και ο Τexnognostis, όπως οι έτοιμες φόρμες προσφοράς !
  4. Μετά είναι είναι απαραίτητη μία αυτοψία στο έργο για να επικυρωθεί η τυπική προσφορά ή η μελέτη που έγινε μέσω πλατφόρμας .
  5. Πείτε μας την γνώμη σας εδώ .

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας