Μόνωση ταράτσας : προσφορά από το σπίτι σας

Τι είναι η φόρμα προσφοράς και γιατί δημιουργήθηκε

    Η φόρμα προσφοράς είναι το μέσο το οποίο βρίσκεται στη σελίδα του Texnognostis και μπορεί οποιοσδήποτε, συμπληρώνοντας την με τα απαιτούμενα στοιχεία του έργου,  να λάβει μία προσφορά εξ αποστάσεως.  Χωρίς να χάσει χρόνο ο ιδιοκτήτης,  αλλά ούτε   και εμείς. 

     Η φόρμα προσφοράς δημιουργήθηκε για τον ίδιο λόγο που δημιουργήθηκαν τα delivery,  τα take-away,  e-shop,  τα διαδικτυακά σεμινάρια,  η εξ αποστάσεως εκπαίδευση,  καθώς και πολλά άλλα τα οποία λειτουργούν από το σπίτι μας και μέσω διαδικτύου.  H τεχνολογία προχωράει και πρέπει και εμείς να την ακολουθούμε,  διότι να την προσπεράσουμε είναι πολύ δύσκολο.  Ο covid 19,  επιτακτικά επιτάχυνε την αλλαγή των πραγμάτων.  Πράγματα τα οποία θα άλλαζαν ούτως ή άλλως…  Βέβαια αυτή είναι η μόνη καλή πλευρά σχετικά με τον covid 19….

Τι συμβαίνει και πώς λειτουργεί η φόρμα προσφοράς

     Στις μέρες μας ο κόσμος κάνει αρκετή έρευνα  έτσι ώστε να πληρώσει λιγότερα για μία υπηρεσία ή ένα προϊόν.  Το διαδίκτυο ευνοεί την έρευνα , με αποτέλεσμα αν κάποιος έπαιρνε μία ή δύο προσφορές,  τώρα μπορεί να πάρει 102.  Βέβαια οι πολλές προσφορές στον τεχνικό τομέα, όπως είναι ο δικός μας,  είναι αρκετά κακό.  Το γιατί έχει  αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο.  

       Από την άλλη πλευρά ένας εφαρμοστής,  πρέπει να εξυπηρετεί τον εν δυνάμει  και πιθανό πελάτη.  Ο οποίος  μέχρι να υπογράψει ένα συμφωνητικό ή να δώσει μία προκαταβολή για να ξεκινήσει κάποιο έργο,  ορίζεται απλά ως ενδιαφερόμενος.  Ο ενδιαφερόμενος,   καταναλώνει αρκετό χρόνο μέχρι να γίνει πελάτης.  Χρόνο  ο οποίος  συνήθως δεν αμείβεται. Όταν πάλι πρέπει να αμειφθεί,  αν και είναι λογικό,  ο κόσμος δεν το βλέπει και με πολύ καλό μάτι. 

        Κάποιες περιπτώσεις απαιτούν την επίσκεψη,  και την αμοιβή αυτής.  Στον Texnognostis η υπηρεσία αυτή  υπάρχει και ορίζεται ως τεχνική συμβουλευτική.  Το κόστος της οποίας αφαιρείται,  εφόσον υπάρξει ανάθεση του έργου.  Δεν θέλει όμως όλος ο κόσμος να προχωρήσει άμεσα σε έργο,  θέλει λίγο να το ψάξει,  να δει πού κυμαίνονται οι τιμές να πάρει κάποια προσφορά,  και ίσως να το προχωρήσει. Ή μπορεί  αν δεν  επαρκούν τα χρήματα να μην το προχωρήσει και πότε.  Η  άποψη αυτή είναι δέκτη και υπαρκτή,  όσο είναι και η δική μας,  η οποία λέει ότι δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο από τη δουλειά μας  και από τη ζωή μας, για κάτι τέτοιο. Το οποίο είναι απλά,  μέρος της δουλειάς μας.  Για αυτό δημιουργήσαμε τις φόρμες προσφοράς,  για να είμαστε ικανοποιημένοι όλοι. 

       Συμβαίνει πολλές φορές μετά από την αποστολή της προσφοράς μέσω της φόρμας,  να απαιτείται επίσκεψη  για λεπτομέρειες.  Το κόστος αυτής της επίσκεψης όμως  αφαιρείται από το ποσό,  το οποίο ήδη γνωρίζει ο πελάτης. Ο οποίος είναι σύμφωνος για την εξέλιξη του έργου,  αφού σε καλεί να δεις από κοντά τις λεπτομέρειες – εφόσον ήδη γνωρίζει το κόστος.  

Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας,  βήμα-βήμα

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν βήμα-βήμα να δούμε πώς συμπληρώνουμε τη φόρμα προσφοράς:
 1. Στην αρχική σελίδα κάνουμε κλικ πάνω στο μενού ‘Ζητήστε προσφορά’  και από το πτυσσόμενο μενού,  επιλέγουμε τις μονώσεις. 
 2. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας  όπως όνομα ,επώνυμο, e-mail ,τηλέφωνο και τέλος οδός και περιοχή  του έργου , όχι την περιοχή κατοικίας μας .
 3. Στο επόμενο στάδιο έχουμε την επιλογή του είδους τις μόνωσης και του είδους της επιφάνειας. Δίνονται οι επιλογές, για υγρομόνωση, θερμομόνωση και ηχομόνωση .Αντίστοιχα  για δάπεδο, τοίχο, οροφή  κλπ. Σ’ όλες τις περιπτώσεις της τυποποιημένης επιλογής, πατώντας το δεξί βελάκι βγαίνει και το μενού επιλογών. Κλικάρουμε  πάνω στην επιλογή και  συνεχίζουμε. Ίδιος τρόπος και στην επιλογή για το είδος κτιρίου και περιβάλλοντος. 
 4. Στα μενού με τις τυποποιημένες επιλογές,  επιλέγουμε αυτή που ταιριάζει περισσότερο. Αν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα , συμπληρώνουμε στην ελεύθερη φόρμα γραφής , που υπάρχει παρακάτω. 
 5. Στο μενού επιλογών για το τι είδους χρήση θα κάνετε με την θερμομόνωση, αφορά περισσότερο την ταράτσα. Έχει σχέση με το αν θέλετε ελεύθερη βατότητα η την χρήση της.  Αυτό επηρεάζει αρκετά την επιλογή των υλικών και κατ’  επέκταση τα κοστολόγια. Έπειτα το μενού με το είδος επένδυσης της ηχομόνωσης, αφορά περισσότερο την τοιχοποιία. Χρησιμοποιείται όμως και για την περίπτωση κάποιας επιφάνειας , όπως της ταράτσας, που μπορεί να θέλουμε μια επένδυση, π.χ. με πλακάκι .
 6. Το επόμενο μενού αφορά τα μέτρα και τα τρέχοντα μέτρα . Αποτυπώνουμε καλά το χώρο μας, μετρώντας τα τετραγωνικά μας μέτρα. Μετρώντας τις πόρτες παράθυρα ή άλλα ανοίγματα . Επίσης μετράμε τις εξωτερικές ακμές  που περικλείουν την επιφάνεια (τρέχοντα ) που μας ενδιαφέρει. Έπειτα γράφουμε τα δεδομένα στο σχετικό κουτάκι ,το οποίο είναι φτιαγμένο επί τούτου για ελεύθερη γραφή.
 7. Οι επόμενες επιλογές , που πρέπει να συμπληρώσετε (κλικ στην αντίστοιχη κουκκίδα ) αφορούν την σκαλωσιά όπου σχετίζεται περισσότερο με τις μονώσεις τοίχων. Έπειτα το θέμα του ασανσέρ, που σχετίζεται με όλες τις περιπτώσεις μόνωσης,  όπου πρέπει να μεταφερθούν υλικά από όροφο σε όροφο. Εδώ πρέπει να πούμε ότι εάν υπάρχει ασανσέρ, αλλά η εργασία δεν απαιτεί την χρήση του, πρέπει να επιλέξουμε , ότι δεν υπάρχει ασανσέρ. Επόμενο μενού η έκδοση της άδειας η οποία δεν σχετίζεται με δικό μας όφελος, αλλά  με το ποσό θέλουμε ή απαιτείται να ακολουθήσουμε τις νόμιμες και τυπικές διαδικασίες.
 8. Το επόμενο κουτάκι είναι το κουτάκι ελεύθερης γραφής και συμπληρώνουμε  οτιδήποτε δεν καλύπτει το σύνολο των προηγούμενων μενού η επιλογών. Εδώ μπορεί να συμπληρώσετε κάποια λεπτομέρεια στα μέτρα,  κάποια τεχνική φθορά, ή κάπου που πρέπει να επιστήσετε την προσοχή μας,  για να είναι όσο γίνεται πιο ρεαλιστική,  η προσφορά μας.
 9. Το τελευταίο κομμάτι της φόρμας, είναι τα αρχεία που η θα είναι φωτογραφικά ή  σχεδιαστικά. Δεν είναι δύσκολο να βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες με το κινητό μας.  Αν δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να μεταφέρουμε τις εικόνες στον υπολογιστή μας και μετά να τα αποστείλουμε μέσω της φόρμας –  παρακάτω δίνεται η επιλογή, να τα στείλετε στο κινητό που αναγράφεται μέσο Viber. Όπου μπορεί να στείλει μέχρι εννέα εικόνες σε κάθε αποστολή ή και ένα βίντεο.  Απλά γράψτε το όνομα και ότι έχετε στείλει και κάποια φόρμα ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να τα συνδέσουμε και να μην τα μπερδέψουμε.
 10. Επόμενο βήμα και τελευταίο, είναι η τυπική αποδοχή ωρών, όπου πρέπει να κλικάρουμε και  τέλος η αποστολή του αιτήματος μας. Συνήθως σε 48 ώρες, εάν δεν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια που πρέπει να σας καλέσουμε, λαμβάνεται την προσφορά μας.

Φόρμες προσφοράς για  άλλες εργασίες

Υπάρχουν και άλλες φόρμες προσφοράς εκτός από την φόρμα προσφοράς για μόνωση στην οποία αναφερθήκαμε αναλυτικά  προηγουμένως :

 1. Ανακαινίσεις
 2. Επενδύσεις δαπέδων και  τοίχων
 3. Επιχρίσματα- σοβατίσματα
 4. Τοιχοποιία 
 5. Κατασκευές με οπλισμένο μπετόν
 6. Συντήρηση και επισκευή κτιρίων 
 7. Σχεδιασμός και διακόσμηση 
 8. Τεχνική  ή design συμβουλευτική

Κλικάρετε πάνω στους τίτλους της κάθε φόρμας για να τις επισκεφτείτε ….

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας