Μονώσεις ταρατσών, τοίχων, υπογείων

Υγρομόνωση, θερμομόνωση και ηχομόνωση, είναι το τρίπτυχο της σύγχρονης αναβάθμισης ενός κτιρίου. Είτε αυτό είναι χώρος κατοικίας, είτε επαγγελματικός χώρος με βάση αυτό το τρίπτυχο έχουμε καλύτερη ενεργειακή απόδοση, καλύτερη θωράκιση του κτίσματος με αποτέλεσμα τη λιγότερη συντήρηση αλλά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Υγρομόνωση

Για το αποτέλεσμα της σωστής υγρομόνωσης χρησιμοποιούμε πιστοποιημένα υλικά και εφαρμόζουμε καθολικά τα συστήματα τα οποία απαιτούνται έτσι ώστε τα συγκεκριμένα υλικά να αποδώσουν στο έπακρο. στην παλέτα μας έχουμε επαλειφόμενα πολυουρεθανικά , υβριδικά, ακρυλικά και ασφαλτικά ή ασφαλτικές μεμβράνες το κάθε ένα έχει τις δικές του απαιτήσεις.Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον ελεύθερη βατότητα μέσω αδρανών για αυτή τη χρήση όπως χαλαζιακή άμμο η πλάκες βατότητας ( για ταράτσες ή γενικά για οριζόντιες επιφάνειες).

Θερμομόνωση τοίχων

Το κομμάτι της θερμομόνωσης μοιράζετε, όπως και της υγρομόνωσης , σε οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες. Συνήθως δηλαδή, για τοίχους η ταράτσες. Η θερμομόνωση στους τοίχους συνήθως υλοποιείται από επένδυση πλακών εξηλασμένης ή διογκωμένης πολυστερίνης eps 80, 100, 120 ή πετροβάμβακα, αναλόγως με την θερμομονωτική απόδοση που θέλουμε να φτάσουμε ή το επίπεδο ακαυστότητας (πετροβάμβακας) – πυροπροστασίας του κτιρίου , καθώς επίσης χρησιμοποιώντας πιο μέγαλα πάχη πολυστερίνης όπως 5, 7, 8, 10 ή και 12 εκ. Η τοποθέτησή του στην τοιχοποιία γίνεται με συγκολλητικά υλικά αφρό πολυουρεθάνης η τσιμεντοειδής κόλλα για αυτή τη χρήση Καθώς επίσης και με μηχανική στερέωση ( βύσματα ) εφόσον έχει ολοκληρωθεί η συγκόλληση. ακολουθούν δύο στρώσεις επιχρίσματος η μία εξ αυτών οπλισμένη ως 1 χοντρό επίχρισμα (κόλλα και υαλόπλεγμα) ενώ η επόμενη άοπλη ως ένα ψιλό επίχρισμα ( τσιμεντοειδες, ακρυλικος η σιλικονουχος- έγχρωμος η λευκός σοβάς ). Όταν ο τελικός σοβάς είναι έγχρωμος ακρυλικός ή σιλικονούχος δεν απαιτείται βάψιμο.

Θερμομόνωση ταράτσας: Ανεστραμμένη ή Συμβατική

Η θερμομόνωση στις ταράτσες μοιράζεται σε δύο κατηγορίες , την ανεστραμμένη και τη συμβατική. Ώς υλικό θερμομονώσης στις ταράτσες χρησιμοποιείται αρκετά σκληρή διογκωμένη πολυστερίνη ή εξηλασμένη πολυστερίνη ή σε ειδικές περιπτώσεις ,πετροβάμβακας. Η μεν ανεστραμμένη έχει την υγρομόνωση απευθείας πάνω στην πλάκα του μπετού, μετά την θερμομόνωση και έπειτα το υλικό ρήσεις βατότητας ή προστασίας της θερμομόνωσης. Η δε συμβατική έχει συνήθως ένα απλό φράγμα υδρατμών, επί της πλάκας του μπετού, έπειτα τη θερμομόνωση, έπειτα το υλικό ρήσης , βατότητας ή προστασίας της θερμομόνωσης και τέλος την υγρομόνωση , άμεσα εκτεθειμένη στις εξωτερικές συνθήκες. Τα συστήματα στην μία ή στην άλλη περίπτωση ποικίλουν και αυτό γιατί ποικίλλουν οι απαιτήσεις εξίσου, ανά περίπτωση. Όμως βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι μπορούμε να καλύψουμε, αν όχι όλες, τις περισσότερες απαιτήσεις, όπως αυτές είναι : η ελεύθερη βατότητα, η ρήση , το χαμηλό βάρος στην πλάκα , η υψηλή απόδοση αλλά και διαχρονική της θερμομόνωσης. Επίσης μπορούμε να υλοποιήσουμε την καλύτερη υγρομόνωση που μπορεί να υπάρχει στην εποχή μας, με την ανάλογη εγγύηση απόδοσης 10 ετών ή 15 ετών ή 20 ετών , που προδιαγράφει το υλικό και η εφαρμογή μας.

Ηχομόνωση

Η ηχομόνωση κυρίως αποδίδεται μέσω ηχομονωτικών πλακών, όπως αυτές είναι ο πετροβάμβακας, ο υαλοβάμβακας ή ο ορυκτοβάμβακας. Το πιο σύνηθες είναι η χρήση του πετροβάμβακα ο οποίος μπορεί να μας δημιουργήσει ακόμα και πλωτό ηχομονωτικό δάπεδο ειδικά όταν η πυκνότητα του είναι μεγάλη και κατ επέκταση η ηχομονωτική του απόδοση, ομοίως και ο ορυκτοβάμβακας αποδίδει ηχομονωτικά και χρησιμοποιείται αρκετά στην τοιχοποιία από γυψοσανίδα.Ακόμα και εδώ πρέπει να γνωρίζουμε τη χρήση που έχει ο χώρος ή τους ήχους που έχει να αντιμετωπίσει συνηθίζεται να γίνεται μία Μελέτη απόδοση των ντεσιμπέλ που θέλουμε να ήχο – αποροφούμε ή να ηχο- απομονώνουμε.

Η κάθε τύπου μόνωση αποτελεί σύγχρονη επένδυση του χώρου μας, του κτιρίου μας , του ακινήτου μας …. Κατ’ επέκταση όπως όλες οι επενδύσεις έχει οικονομικό όφελος σε μας. Το πιο άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, είναι η πολύ χαμηλότερη κατανάλωση πετρελαίου ή οποιουδήποτε άλλου υλικού που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ή ρεύματος εφόσον έχουμε κλιματιστικά ή άλλου τύπου συστήματα για ψύξη και θέρμανση

Εγγυήσεις

Μετά από πολύχρονη πείρα, έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε στον πελάτη μας, ανάλογα με το σύστημα που θα εφαρμόσουμε και την ανάλογη εγγύηση. Οι εγγυήσεις μας είναι για:

1. Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων: 10ετή, μη ρηγμάτωσης και εισχώρησης υγρασίας.

2. Υγρομόνωση ταράτσας: 10ετή, μην εισχώρησης υγρασίας.

3. Θερμό-υγρομόνωση ταράτσας : 10ετή, μη εισχώρησης υγρασίας.

Ενδεικτικό κόστος για μονώσεις

Α. Υγρομόνωση , ταρατσών,  τοίχων και υπόγειων :

από 8,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

Β. Θερμομόνωση ταράτσας και υγρομόνωση :

από 28,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

Γ. Super θερμομόνωση ταράτσας και υγρομόνωση :

από 43,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

Δ. Θερμομόνωση τοίχων :

από 28,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

*   Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και για μια εύλογη ποσότητα, διότι κάθε έργο είναι ξεχωριστό, καθώς και η μελέτη του .Τα υλικά που επιλέγουμε, είναι επώνυμα και πιστοποιημένα. Υπάρχει πάντα η επιλογή, να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας άνευ υλικών (οπου αναφέρεται  η περίπτωση του κόστους με τα υλικά) κατόπιν  συνεννόησης – συμφωνίας. 

Ζητήστε και λάβετε μία προσφορά εύκολα και γρήγορα

Συμπληρώστε τη φόρμα, για να σας αποστείλουμε γρήγορα την προσφορά μας. Σε περίπτωση αποδοχής της προσφοράς θα λάβετε -10% έκπτωση.