Εύκολη και γρήγορη προσφορά για οποιαδήποτε εργασία και -10%

Παραδοσιακός τρόπος προσφοράς.

Μέχρι τώρα αν θέλαμε να ζητήσουμε μία προσφορά για το κόστος μιας εργασίας,  έπρεπε να τηλεφωνήσουμε σε κάποιον ειδικό τεχνητή, μηχανικό, συνεργείο, ο οποίος θα έπρεπε να έρθει, να δει τη δουλειά και να μας δώσει μία προσφορά. Το επαγγέλματα αυτού του τύπου, διέπονται  από διάφορες  αναρχίες,  από τους ίδιους τους επαγγελματίες.  Εφόσον δεν υπάρχει συγκεκριμένο καταστατικό δεοντολογίας, ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Προσπαθώντας ο κάθε μάστορας να μη χάνει χρόνο άδικα, δίνει μια τιμή είτε πιο συνοπτικά και αυτό γιατί ξέρει ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα,  να μην πάρει τη δουλειά.  Αν όμως ο μάστορας, ο τεχνίτης, ο τεχνικός ήξερε ότι θα πληρωθεί για το χρόνο αυτό, ίσως να μπορούσε να μας διαφωτίσει  με λεπτομέρεια (που εκεί κρύβεται και ο “διάβολος”) την οποία  ζητάμε όλοι, γιατί “χανόμαστε στη μετάφραση”. 

Έτσι λοιπόν στο τέλος, η προσφορά γραφόταν σε ένα χαρτί ή  μέσω email -στην καλύτερη των περιπτώσεων – γιατί ακόμα χειρότερα,  υπήρχε και μια  προφορική προσφορά. Όλα αυτά γιατί κανένας επαγγελματίας δεν ήθελε,  ούτε θέλει να χάνει χρόνο.  Εκτός του ότι πέφτει στην παγίδα να υπολογίζει και αυτό το χρόνο,  όταν πηγαίνει να δώσει την προσφορά. Κάτι το οποίο κανονικά θα έπρεπε να υφίσταται με την αντίστροφη φορά.. Πολλοί επαγγελματίες ξεκίνησαν να κοστολογούν το χρόνο για μία οικονομοτεχνική μελέτη -προσφορά, διότι κατανάλωναν πολύ χρόνο – εδώ έχουμε αυτό που ορίζεται ώς τεχνική &  design συμβουλευτική. Κυρίως εργολάβοι που δεν εμπλέκονταν, μόνο με μία τεχνική εργασία, αλλά  έπρεπε να συνδυάσουν περισσότερες. 

 

Το να μαζεύει προσφορές ένας ενδιαφερόμενος για ένα έργο δεν σημαίνει ότι θα κατανοήσει την αγορά ή θα πέσει στα καλύτερα χέρια, πιο πιθανό είναι το αντίθετο. Εάν κοιτάμε μόνο το κόστος χάνουμε όπως και σε όλα τα πράγματα,  την ποιότητα και σίγουρα σε ένα έργο δικό μας,  θέλουμε ποιότητα. Άρα για να έχουμε ποιότητα πρέπει πρώτα να επιλέξουμε τον τεχνικό ή τον πιθανό τεχνικό,  που θα του αναθέσουμε την εργασία μας και μετά να ζητήσουμε την προσφορά του. Ο χρυσός αριθμός επιλογής τεχνικών είναι maximum 3  ,γιατί όταν μπλέκεσαι με τεχνικούς πάνω των τριών θα μπερδευτείς . Αυτό είναι “καρατσεκαρισμένο” και απλά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου…

Τα πλεονεκτήματα του παραδοσιακής προσφοράς:

 1.  Είναι δωρεάν.
 2.  Βλέπεις τον τεχνητή από κοντά και αυτό σε βοηθάει να κρίνεις και άλλα πράγματα.
 3.  Μπορεί να βγει και ένα κόστος εκεί επιτόπιος,  παρόλα αυτά  δεν θα είμαι γραπτώς.

Τα μειονεκτήματα της παραδοσιακής προσφοράς:

 1.  Δύσκολο να υπάρχει μία λεπτομερή προσφορά και εάν υπάρχει θα είναι τυποποιημένη.
 2.  Τρώει χρόνο δικό σας αλλά και του τεχνικού.
 3.  Πολλές φορές δεν ξέρεις ποιόν βαζεις στο σπίτι σου και καλό είναι  αν μπορείς,  να το αποφύγεις.

Νέος τρόπος προσφοράς : φόρμα προσφοράς.

Είναι δύσκολο να μην έχει επαφή το αντικείμενο μας με την τεχνολογία ή να μην συνεργάζεται μαζί της. Στην εποχή του 2020 έχοντας όλα τα εργαλεία μπορούμε να κάνουμε καλύτερη και πιο εύκολη τη ζωή μας,  εξοικονομώντας χαμένο χρόνο άρα και χαμένο χρήμα.  Έτσι λοιπόν στον Texnognosti μετά από αρκετή δουλειά,  καταφέραμε να οργανώσουμε τη δουλειά μας με έτοιμες φόρμες προσφοράς, προς αποφυγήν ευλόγου κόστος επίσκεψης και κόστους οικονομοτεχνικής μελέτης και προσφοράς.  

Δεν χρειάζεται τώρα πια να πάει κάποιος σε ένα σπίτι να δει μία δουλειά και μετά να πάει να βγάλει κόστος. Αυτό σημαίνει το λιγότερο μία ώρα για τον πελάτη  και  δύο με τρεις ώρες για τον  τεχνικό.  Επίσης όταν μέσω τεχνολογίας μπορούμε να μικρύνουμε τις αποστάσεις και τις κινήσεις μας, σε όλους τους τομείς Γιατί να μην μπορεί να γίνει και εδώ; ‘Όταν ‘όλοι μπορούμε να στείλουμε βίντεο ή φωτογραφίες σε κάποιον,  μόνο και μόνο για λόγους χιουμοριστικούς,   τότε  γιατί να μην το κάνουμε και για λόγους σοβαρούς
Τα πλεονεκτήματα του νέου τρόπου προσφοράς:

 1. Είναι δωρεάν.
 2. Είναι γρήγορος.
 3. Eίναι ακριβής.
 4. Eίναι οικολογικός. 
 5. Δεν υπάρχουν κοντινές επαφές,  κάτι που στην περίπτωση του κοροναϊού ευνοεί.
 6. Δεν σπαταλάς χρόνο.

 

Τα μειονεκτήματα του νέου τρόπου προσφοράς :

 1. Δεν βλέπεις από κοντά τον άλλον, για να κρίνεις πράγματα που θα έκρινες,   εάν συνέβαινε το αντίθετο.
 2. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρειαστεί  μία επίσκεψη η οποία μπορεί να έχει ένα μικρό κόστος όμως όταν φτάσει το πράγμα να χρειάζεται μία επίσκεψη έχεις ήδη μία κοστολογική άποψη από την φόρμα προσφοράς, ο ενδιαφερόμενος.  Άρα η επίσκεψη αν κοστίζει , εφόσον το κόστος αυτό αφαιρείται, στην περίπτωση ανάθεσης της εργασίας,  δεν θεωρείται ζημιά.
 3. Χρειάζεται να μπορείς να βγάλεις κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο και να μπορείς να τα στείλεις είτε στην έτοιμη φόρμα πού επιλέγει αρχεία,   είτε μέσω viber ή Facebook. Ευτυχώς επιλογές υπάρχουν  πολλές

Πώς γίνεται ;  Βήμα βήμα :

Aν και μπορεί να το κάνουν και άλλες σελίδες με άλλες υπηρεσίες,  εμείς μιλώντας για τη σελίδα του Texnognostι αναφέρουμε τα βήματα :

 1. Πηγαίνουμε στην αρχική σελίδα.
 2. Επιλέγουμε στο μενού ζητήστε προσφορά.
 3. Επιλέγουμε το είδος εργασίας που μας ενδιαφέρει στο drop-down μενού.
 4. Εφόσον  είμαστε στη φόρμα προσφοράς  που μας ενδιαφέρει, συμπληρώνουμε τα κουτάκια με τις επιλογές που υπάρχουν. Στα περισσότερα σημεία,  μπορείς να συμπληρώσεις κάτι το οποίο δεν σε καλύπτει η φόρμα.
 5. Συμπληρώνουμε τα  στοιχεία  μας που είναι απαραίτητα,  για ευνόητους  λόγους, καθώς χρειάζονται  και για την αποστολή της προσφοράς. 

Συμπεράσματα :

 1. Γιατί να περιμένεις να έρθει ο μάστορας για να δει τη δουλειά ;  Χρησιμοποιήστε τις έτοιμες φόρμες προσφοράς που υπάρχουν στον Texnognosti.
 2. Η επίσκεψη προσφοράς  προβλέπεται να αμείβεται, λόγω  κατανάλωσης χρόνου (προς μία πιθανότητα να ανατεθεί η εργασία). Με τις  έτοιμες  φόρμες αποφεύγεις χρεώσεις!
 3. ..και αν χρεωθείς,  ξέρεις  που πας κοστολογικά  από τις φόρμες. Επίσης,   αφού το κόστος της επίσκεψης αφαιρείται, σε περίπτωση ανάθεσης.
 4. Ας εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία,  για να γλυτώσουμε χρόνο και όχι μόνο για να ασχολούμαστε με χαλαρωτικά πράγματα . 
 5. Εξάλλου ‘ολοι μπορούμε να βγάλουμε μία φωτογραφία ή ένα βιντεάκι και να το στείλουμε. Πόσο μάλλον να συμπληρώσουμε απλά μία  έτοιμη φόρμα  ώς ερωτηματολόγιο για μία προσφορά που ζητάμε για το έργο μας.
 6. Ο χρόνος είναι χρήμα και  στην περίπτωση με τις έτοιμες φόρμες προσφοράς,  δεν χάνεις χρόνο άρα ούτε και χρήμα…

Ο Texnognostis  σας προσκαλεί και σας προσφέρει έκπτωση 10%  εάν  χρησιμοποιήσετε  τις  φόρμες προσφοράς . Ζητήστε προσφορά για : μονώσεις , ανακαινίσεις, επενδύσεις δαπέδων & τοίχων, επιχρίσματα – σοβατίσματα, τοιχοποιία, κατασκευές μπετόν, συντήρηση & επισκευή κτιρίωνσχεδιασμός & διακόσμηση – τεχνική ή design συμβουλευτική .

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας