“Εργαλεία” για επαγγελματίες ή εργαζόμενους (3o μέρος της τριλογίας)

Οι 3 θέσεις που πιθανόν όλοι θα βρεθούμε στην ζωή μας.

Υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες θέσεις στη ζωή μας, που όταν βρεθούμε χρειαζόμαστε εμπειρία και γνώση. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Γονιός
  2. Σύζυγος – σύντροφος
  3. Επαγγελματίας – εργαζόμενος

Από πού αντλούμε πληροφορίες , όταν είμαστε σε αυτές τις θέσεις.

Στις παραπάνω θέσεις καλούμαστε ταυτόχρονα να χειριστούμε καταστάσεις και θέματα , που προκύπτουν και θεωρητικά είμαστε προετοιμασμένοι. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει απόλυτη εκπαίδευση για αυτά τα πράγματα- μόνο στην 3η κατηγορία αλλά περισσότερο «τεχνικά» – υπάρχει όμως αρκετή ενημέρωση και πληροφορία. Οι πηγές για αυτήν την γνώση είναι:

  1. Ιντερνέτ
  2. Σεμινάρια
  3. Εμπειρίες από άλλους
  4. Βιβλία

Αν θες να διατηρήσεις τη σχέση με τους γύρω σου αλλά και με τον εαυτό σου ,  πρέπει να την φροντίσεις.

Σε αυτό το άρθρο,  όπου ολοκληρώνεται  η τριλογία  – ασχολούμαστε με την τρίτη  κατηγορία – θέλοντας να σας παρουσιάσουμε, την καλύτερη κατά την γνώμη μας , 20άδα βιβλίων όπου βοηθούν να βελτιώσουμε τον εαυτό μας για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας,  θέλοντας και μη.  Για παράδειγμα,   κάποιοι άνθρωποι που θέλουμε κατ επιλογήν να υπάρχουν στην ζωή μας είναι η/ο σύντροφός μας , οι φίλοι μας,  ίσως και κάποιοι συγγενείς . Ενώ κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουμε επιλέξει να είναι στην ζωή μας  αλλά υπάρχουν, είναι για παράδειγμα  το αφεντικό μας , κάποιος συνεργάτης ή συνέταιρος, κάποιοι γνωστοί , κάποιοι φίλοι ή συγγενείς  του/ της συντρόφου μας , οι γονείς μας,   τα αδέρφια μας ,  η πεθερά μας  κλπ…. Στα βιβλία αυτά θα βρείτε θεωρίες και πρακτικές  που θα χρειαστούν για τις σχέσεις  με τους γύρω σας .

Εάν απορείτε γιατί κατέταξα τους γονείς και τα αδέρφια σας  στην τελευταία κατηγορία , δηλαδή  στις πιθανόν μη επιθυμητές σχέσεις , η  απάντηση είναι ότι πολλές φορές δεν τα πάμε καλά ούτε με τον ίδιο μας τον εαυτό – και αυτό απαντά και σε άλλη ενδεχόμενη ερώτηση…. Όμως  ο επαγγελματικός βίος που καλύπτει πολύ χρόνο  από την ζωή μας ,κατέχει μία κυρίαρχη θέση στην καταναγκαστικές θέσεις της ζωής μας και  σε αυτήν δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση , γι αυτό  και ο τίτλος…

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας