Επενδύσεις δαπέδων & τοίχων

Επενδύουμε δάπεδα και τοίχους με κλασικές επενδύσεις όπως είναι τα κεραμικά πλακίδια φυσικά πετρώματα και μάρμαρα αλλά και με τα νέα υλικά που προσφέρουν καλαίσθητο αλλά ταυτόχρονα αντοχή και εύκολη προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Κεραμικά πλακίδια ή φυσικά πετρώματα

Οι επενδύσεις με τα κεραμικά πλακίδια ή φυσικά πετρώματα, προϋποθέτουν μία καλή επιπέδωση με τσιμεντοκονία, είτε σε δάπεδο είτε σε τοίχο με ενισχυτικό γαλάκτωμα ή με ίνες και τα βασικά του υλικά που είναι η άμμο, το τσιμέντο και καμιά φορά και έξτρα πάχους αδρανή. Σημαντικό στοιχείο, είναι η σωστή αναλογία στην τσιμεντοκονία η οποία βάση αυτής πολλές φορές συμβαίνουν προβλήματα. Οι συνταγές είναι παλιές και καλά κρατημένες στην βιβλιοθήκη μας, για να εφαρμόζουμε σωστά τα παραδοσιακά αυτά συστήματα. Τα συγκολλητικά υλικά όμως είναι ως επί το πλείστον σύγχρονα, δηλαδή κόλλες ισχυρές ρητινούχες ή ινοπλισμένες κλπ , μέσω των οποίων προσφέρουμε την απαιτούμενη πρόσφυση και διαχρονικότητα. Η αρμολόγηση γίνεται με τους στόκους των οποίων οι προδιαγραφές τους μας καθοδηγούν για να τους επιλέξουμε : εποξειδικοί, ακρυλικοί , τσιμεντοειδή
και άλλοι.

Πιο σύγχρονα υλικά

Στις επενδύσεις με τα σύγχρονα υλικά έχουμε πολλές επιλογές και συνεχώς προστίθενται κι άλλες. Κάποιες εξ αυτών είναι : η πατητή τσιμεντοκονία , το χαλαζιακό δάπεδο, τα εποξειδικά δάπεδα, τα δάπεδα υψηλών αντοχών για βιομηχανικές χρήσεις. Ακόμα και ένα βιομηχανικό δάπεδο το οποίο απλά είναι ένα τσιμέντο οπλισμένο με δομικό πλέγμα, με σωστή επεξεργασία της επιφάνειας, αποτελεί ένα όμορφο και καλαίσθητο αποτέλεσμα για οποιαδήποτε χρήση , βιομηχανική, επαγγελματική ακόμα και μέσα σε ένα σπίτι , ειδικά στο συγχρονο ελεύθερο design των εσωτερικών χώρων του σήμερα .Η πατητή τσιμεντοκονία προσφέρει το οπτικό αποτέλεσμα με τα “νερά” που θέλουμε να βλέπουμε αλλά ταυτόχρονα την αντοχή του σήμερα. Τα βήματα είναι απλά αλλά θέλουν πάρα πολύ προσοχή. Αστάρι στο υπόστρωμα, οπλισμός της πρώτης στρώσης με υαλόπλεγμα , δεύτερη στρώση για πλήρη κάλυψη και ενδεχόμενη τρίτη στρώση για φινίρισμα. Η τελική επιφάνεια προστατεύεται με ακρυλικό βερνίκι εν αρχή και πολυουρεθανικό βερνίκι στο τέλος. Οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε είναι επιλεγμένες και δοκιμασμένες. Τα χαλαζιακα δαπεδα ακολουθούν εξίσου κοινό σύστημα αλλά ”όλο το παιχνίδι” παίζεται μόνο και μόνο σε μία στρώση και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές βελτίωσης όπως στην πατητή τσιμεντοκονία. Επίσης μπορούμε να επιτύχουμε βατότητα σε οποιαδήποτε επιφάνεια , αρκεί η επίπαση χαλαζία και ένα όμορφο βερνίκι . Τα εποξειδικά δάπεδα ή εποξειδικές βαφές τα βλέπουμε αρκετά, σε χώρους πάρκινγκ. Υπάρχουν όμως και άλλες εφαρμογές τις οποίες το πολυπληθές μάτι δεν τις βλέπει, εκεί εμείς με λίγη φαντασία μπορούμε να δημιουργήσουμε θαύματα…

Χρωματισμοί

Το χρώμα είναι ζωτικής σημασίας για το μάτι μας, αλλά και για την προστασία του κτιρίου μας ή της όποιας επιφάνειας . Χρησιμοποιούμε τις ανώτερες ποιότητες που κυκλοφορούν στην αγορά ( πλαστικά, ακρυλικά , λαδομπογιές, βερνίκια κλπ) αλλά και στις κατάλληλες ποσότητες, για να μην προκύπτουν προβλήματα. Η προσοχή και η λεπτομέρεια στο αστάρι και στο υπόστρωμα είναι ο καταλυτικός παράγοντας για το σωστό αποτέλεσμα. Οικολογικά αστάρια αλλά και αστάρια διαλυτού, όσο αυτά ακόμα κυκλοφορούν στην αγορά. Ολα για τη χρήση που έχουν φτιαχτεί .

Ενδεικτικό κόστος για επενδύσεις δαπέδων και τοίχων:

Α. Πατητή τσιμεντοκονία :

από 25,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

Β. Πλακάκια :

από 9,00 ευρώ / m2 για εργασία ανευ υλικών *

 

Γ. Χαλαζιακό δάπεδο :

από 28,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

Δ. Εποξειδικό δάπεδο – εποξειδική βαφή :

από 17,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

Ε. Χρωματισμοί – βαψίματα :

από  5,00 ευρώ / m2 για εργασία με τα υλικά *

 

*   Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και για μια εύλογη ποσότητα, διότι κάθε έργο είναι ξεχωριστό, καθώς και η μελέτη του .Τα υλικά που επιλέγουμε, είναι επώνυμα και πιστοποιημένα. Υπάρχει πάντα η επιλογή, να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας άνευ υλικών (οπου αναφέρεται  η περίπτωση του κόστους με τα υλικά) κατόπιν  συνεννόησης – συμφωνίας. 

Ζητήστε προσφορά για την επένδυση του δαπέδου ή του τοίχου σας

Συμπληρώστε τη φόρμα έτσι ώστε βάση των στοιχείων σας, να σας αποστείλουμε γρήγορα την προσφορά μας.