Επίπλωση σπιτιού : 8 “κρυφές” design εταιρείες

Πώς επιλέγω έπιπλα

   Θέλοντας να αλλάξουμε την επίπλωση του σπιτιού μας η να αγοράσουμε τα πρώτα έπιπλα του σπιτιού μας,  πρέπει να  αφουγκραστούμε κάποιους κανόνες.  κανόνες έρχονται από τα βιβλία της εσωτερικής διακόσμησης,  καθώς και από τις συμβουλές ειδικών.  πάντοτε ιδανικό είναι να καλέσουμε έναν διακοσμητή- σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. σε περιπτώσεις όμως που δεν είναι εφικτό,  συλλέγουμε πληροφορίες  όπως αυτές που παρέχονται Στο παρόν άρθρο. 

 1. Πρώτα από όλα πρέπει να καθορίσουμε το διαθέσιμο χρηματικό ποσό ,  για την συγκεκριμένη επίπλωση.
 2. Επειτα πρέπει να  ξεχωρίσουμε κάποια καταστήματα ή κάποιους κατασκευαστές επίπλων,  εδώ μας βοηθά αρκετά το internet.
 3. Συλλέγουμε εμπειρίες από ανθρώπους που πρόσφατα  αγόρασα έπιπλα για το σπίτι τους.  Eδώ χρειάζεται λίγο χαλαρότητα και δεν ξέρω κατά πόσο  θα την έχετε διαθέσιμη.  Πάντως και αυτές, πληροφορίες είναι αρκεί να μην τις θεωρήσουμε πληροφορίες ειδικού.
 4. Επιλέγουμε  3 καταστήματα οι προμηθευτές τα οποία θα   πλησιάσουν τις προτιμήσεις μας.  Συνήθως ένα κατάστημα  αναφέρεται  σε κάποιο κοινό,  το οποίο μοιραία ακολουθεί κάποιο στυλ.  Βρίσκοντας αυτό το στοιχείο θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε 3  πηγές. Αυτός Ο μαγικός αριθμός μας βοηθάει να επιλέξουμε σωστά, χωρίς όμως να χαθούμε…
 5. Εάν από όσα βλέπετε δεν σας αρέσει τίποτα,  δεν σας εξυπηρετεί ή δεν σας εντυπωσιάζει όσο θα θέλατε,  υπάρχει λύση και για σας. Χρειάζεστε απαραιτήτως σχεδιαστή διακοσμητή και πιθανόν ειδική  κατασκευή. 
 6. Για να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα σχέδιο ή ένα σκαρίφημα  αποτύπωση του χώρου σας,   έτσι ώστε βάση ρεαλιστικών διαστάσεων να επιλέξετε τα ιδανικά έπιπλα. Τη δουλειά δηλαδή που θα έκανε ένας διακοσμητής,  εν αρχή 
 7. Μετά τις διαστάσεις,  έρχεται το στυλ, το χρώμα ,τα υφάσματα κλπ.

Πότε πρέπει να αλλάξω έπιπλα

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους καλούμεθα να αλλάξουμε τα έπιπλα μας :

Φθορά: 

    Τα έπιπλα του σπιτιού μας ,πρέπει να τα αλλάζουμε, όταν κατά κύριο λόγo,  έχουν φθαρεί.  Η φθορά έχει την έννοια του επίπλου που έχει χτυπηθεί έχει ξεθωριάσει, ή αρχίζει σιγά-σιγά και διαλύεται –  σε γενικές γραμμές.  Εχει όμως και μία άλλη έννοια η οποία έρχεται  από την άμεση επαφή μας με το έπιπλο. Την υγιεινή,  που μας προσφέρει ένα έπιπλο.  Όταν για παράδειγμα, ένας καναπές έχει υποδεχθεί κόσμο για χρόνια,  θα καθαριστεί, θα απολυμανθεί, θα αλλάξουμε υφάσματα,  θα βαφτεί –  κάποια στιγμή όμως πρέπει το έπιπλο να αλλάξει… Εκτός αυτού δεν θα συμφέρουν άλλο,  οι μικρές αλλαγές του. 

Λειτουργικότητα :      

   Ένας άλλος σημαντικός λόγος για την αλλαγή των επίπλων,  είναι η ότι το έπιπλο δεν μας προσφέρει τη λειτουργικότητα που μας πρόσφερε.  όταν είχαμε κάνει το συγκεκριμένο σχεδιασμό και μελέτη στο χώρο μας , μας εξυπηρετούσε η επίπλωση αρκετά .   Τώρα όμως αρχίζουμερ και στριφογυρίζουμε τα έπιπλα μέσα χώρο και θέλουμε μία διαφορετική λειτουργία . Κάποια από τα έπιπλα που είχαμε πριν,  δεν  μας εξυπηρετούν  στη χρήση που θέλουμε σήμερα, άρα πάμε για αλλαγή !

Αισθητική : 

    Eδώ έρχεται αυτό που λέμε,  “βαρέθηκα να τα βλέπω,  δεν αντέχω άλλο,  η ψυχολογία μου έχει βαρύνει από αυτό το χώρο και θέλω αλλαγή !”.  Το καμπανάκι χτυπάει κόκκινο και ξεκινάμε αλλαγή. Αλαγή  με γνώμονα την αισθητική και πάνω από όλα την ψυχολογία μας,  η οποία επηρεάζεται άμεσα από το χώρο που ζούμε.

Χρειάζομαι απαραιτήτως διακοσμητή ;

  Ο διακοσμητής θεωρητικά δεν είναι απαραίτητος.  Γίνεται όμως αναγκαίος, όταν  χανόμαστε στις επιλογές  και “πελαγώνουμε”, όπως λέμε.  Χρειαζόμαστε κάποιον να μας καθοδηγήσει.  Όπως πολλά επαγγέλματα,  δεν είναι απαραίτητα,  αλλά γίνονται αναγκαία όταν βρίσκουμε τα σκούρα.  Ας ελπίσουμε όμως ότι τότε δεν είναι αργά. 
     Βέβαια όπως προανέφερα,  όταν έχουμε καλή ενημέρωση και πληροφόρηση,  μπορούμε να λειτουργήσουμε και μόνοι μας.  Αρκεί βέβαια να διαθέσουμε χρόνο για να ενημερωθούμε και να πληροφορηθούμε,  έτσι όπως πρέπει.  Αν πιστεύετε ότι έχετε  λίγο γούστο και σωστή αντίληψη,  έτσι ώστε να τα συνδυάσετε σωστά,  τότε θα κάνετε θαυματάκια…

8 “κρυφές” design εταιρείες επίπλωσης

   Για να βοηθήσουμε και πρακτικά  σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας στην αγορά . Οι προτάσεις που δίνουμε αφορούν καταστήματα με ποιότητα και στυλ.  Αν κάνετε μία έρευνα στα παρακάτω καταστήματα, είναι δύσκολο να μη βρείτε κάτι πού να ταιριάξει στις προτιμήσεις σας.  Ακόμα κι αν ο χώρος δεν είναι για προσωπική χρήση, αλλά για επαγγελματική ή για κάποια εκμετάλλευση. 

      Τα παρακάτω καταστήματα αναφέρονται σε  budget όλων των ειδών. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να περιγράψουμε το στυλ που μπορεί να εμπεριέχει το κάθε κατάστημα τα παρακάτω,  ή κατά πόσο εγκρίνουμε το design του.  Αυτό συμβαίνει γιατί καλύπτει  πολλά είδη το καθένα  και θα ήταν ανώφελο αν το κάναμε. Εξάλλου  είναι καλύτερο να  ρίξετε μία ματιά σε όλα.  Κάντε μία βόλτα  στην παρακάτω λίστα,  πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά…

           1. 24home.gr

Στόχος του 24home.gr είναι να προσφέρει στους επισκέπτες του τα καλύτερα προϊόντα για το σπίτι τους σε ανταγωνιστικές τιμές

           2. AgiovlasitisHome

Έπιπλα, διακοσμητικά, είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, κουρτινόξυλα και πολλά άλλα προϊόντα για το σπίτι.

           3. All4home

Eπιπλα, στρώματα και ηλεκτρικές συσκευές. εδώ θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να εξοπλίσετε την κατοικία σας. Παράλληλα υπάρχουν  λύσεις και σε όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, airbnb με ειδικές τιμές!

           4. Design is this

Αντικείμενα Design χρηστικά αλλά και διακοσμητικά! Ένα ξεχωριστό e-shop για Διακόσμηση, Έπιπλα, Gadget, Μόδα και προχωρημένη αισθητική.

          5. Designdrops

Εδώ  θα βρείτε κάτι παραπάνω από έπιπλα , σχεδόν τα πάντα για το σπίτι σας…!

          6. HouseArt

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που ειδικεύεται στην διακόσμηση σπιτιών & όχι μόνο. Από το 1985 που δημιουργήθηκε η εταιρεία, η πορεία της είναι ανοδική αφού πάντα είχε ως βασικό κανόνα την ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών

         7.  Iris Home Gallery

Το ηλεκτρονικό κατάστημα με τις πρωτοποριακές ιδέες στην οργάνωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου…Γιατί το αξίζει!

         8.  PoliHome

 Η μεγαλύτερη ποικιλία επίπλων & ειδών διακόσμησης για το σπίτι, στις καλύτερες τιμές της Ευρώπης! 

Συμπεράσματα : 

 1. Εάν τα δείτε σκούρα και χρειαστείτε  σχεδιαστή διακοσμητή,  πατήστε εδώ
 2. Αν πάλι δεν τα βρήκε σκούρα , ψωνίστε πρώτα με τη λογική και μετά με το συναίσθημα….,  αν το καταφέρετε ! 
 3. Για να αλλάξετε τα έπιπλα πρέπει ή  να έχουν φθαρεί,  ή να μη λειτουργούν τώρα πια,  σωστά στο χώρο σας έτσι όπως τον θέλετε. Ο τρίτος λόγος είναι απλά να μην τα αντέχεται!!
 4. Για αγορά επίπλων οπωσδήποτε κάντε βόλτα στην παραπάνω λίστα των 8

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας