Εγγύηση έργου … αλήθεια και ψέματα

Τι είναι η εγγύηση έργου και ποια η πραγματική του ισχύ;

Δυστυχώς διαβάζουμε και ακούμε πολλά για τις εγγυήσεις που δίνουν ή διαλαλούν άλλοι εφαρμοστές και απορούμε «7 ευρώ/ m2  με 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!», «8 ευρώ/ m2 με 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!», «9 ευρώ/m2  με 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!»Πως γίνεται; Με τέτοιο κόστος ; Γιατί όχι και εμείς ; Μήπως καλύτερα να παρατήσουμε την δουλειά μας ; Παίρνουμε το κομπιουτεράκι ψάχνουμε στο διαδίκτυο,  παίρνουμε  τηλέφωνα…. αλλά στο τέλος «δεν βγαίνουν τα κουκιά»!!!!! Πως γίνεται ένας ενεργός επαγγελματίας να καλύπτει ένα φάσμα εγγυήσεων τόσων ετών, μια σωστή ποιότητα υλικών και ταυτόχρονα να είναι και κύριος στις υποχρεώσεις του ως επαγγελματίας, συνεργάτης, φορολογούμενος του σήμερα κλπ ….Πως γίνεται όλες οι εταιρείες που παράγουν μονωτικά να έχουν ένα σωρό παραμέτρους για να ορίσουν μια «διάρκεια ζωής» του υλικού τους και εάν συμβεί κάτι να φταίξει ο εφαρμοστής μόνο ; Eεκτός και εάν το υλικό είναι φτιαγμένο για να κάθεται στο καθιστικό μας και όχι για να αντιμετωπίζει τις εξωτερικές συνθήκες.Πως γίνεται κάτι τόσο καλό να είναι κ αληθινό και εμείς με μαθηματικά, λογική και εμπειρία να μην μπορούμε να το φτάσουμε;Η απάντηση μας συμπερασματικά είναι αυτή:Τι αγοράσατε πριν 15 χρόνια και τώρα δεν δουλεύει ; E! Βρείτε την εγγύηση και πάρτε τηλ …..!!!

Πραγματική εγγύηση…

Τι εμπιστεύεστε όταν πάτε να αγοράσετε κάτι σήμερα ; Kάτι με χαμηλή τιμή και πολλά  χρόνια εγγύηση ή μια λύση η οποία ακούγεται πιο ρεαλιστική ; (…αν επιλέγεται το πρώτο,  μάλλον δεν θα συνεργαστούμε…)Γιατί ένας ασφαλιστής του σήμερα , που σε κοιτάει στα μάτια, δεν σε παραπέμπει σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά σε ένα βραχυπρόθεσμο;Aν κάτσουμε τεχνικά να το αναλύσουμε για ποιον λόγο μια ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ , θα χρειαστούμε πολλές σελίδες, οπότε καλύτερα να το αναλύσουμε  όταν μας καλέσετε να δούμε το έργο σας….Ωραία και τελικά πως γίνεται , αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο να κυκλοφορεί και να κερδίζει έδαφος ;…..Μάλλον η απάντηση, βρίσκεται στην ερώτηση…..
Άλλο αντοχή και άλλο εγγύηση ..

Tα υλικά που επιλέγουμε να εφαρμόσουμε ανά περίπτωση, είναι πιστοποιημένα και με προδιαγραφές, σύμφωνα με αυτές κρίνονται  οι αντοχές και οι ιδιότητες του υλικού. Η εγγύηση όμως που δίνει  η εταιρεία για το υλικό που παράγει είναι κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα καμία εταιρεία δεν δίνει γραπτή εγγύηση, πιστοποιούν τις αντοχές  υπό κάποιες συνθήκες και υπό κάποιες παραμέτρους, μέσα στις οποίες βρισκόμαστε και εμείς,  δηλ. οι  εφαρμοστές του εκάστοτε υλικού και συστήματος. Οι εφαρμοστές κανονικά πρέπει να εγγυηθούμε μόνο για την εφαρμογή μας και όχι για την ποιότητα του υλικού, αυτό το κάνουν  εκείνοι που το παράγουν. Άρα ένα υλικό που γράφει 25 χρόνια ΑΝΤΟΧΗ ή διάρκεια ζωής  +++τις παραμέτρους που προανέφερα στην ουσία δεν δίνει εγγύηση για την ταράτσα σας, ή ο εφαρμοστής δίνει εγγύηση εφαρμογής +++ τις παραμέτρους του υλικού. Άρα αυτά ισχύουν και στην πραγματικότητα , αλλά  και εάν αγοράσουμε ξεχωριστά υλικά και ξεχωριστά εργασία. Δηλαδή , άλλο είναι η αντοχή  του υλικού , άλλο είναι η εγγύηση του υλικού, άλλο είναι η εγγύηση της εφαρμογής και άλλο είναι η εγγύηση  του ολοκληρωμένου συστήματος.

Περισσότερες αληθινές πληροφορίες...

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας